Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 19 feb 2015 / 09:10 uur

‘Moeder doodde zoon om flaporen’

Een moeder die haar 10-jarige zoon doodde, heeft toegegeven dat ze tot haar daad kwam omdat ze bang was dat zijn grote oren zijn leven tot een hel zouden maken. Dat meldt The Daily Mail.

Ingreep

De 37-jarige Nuray Sacan betaalde voor een cosmetische ingreep in het Gazi ziekenhuis in de hoofdstad Ankara. Later liet ze aan de chirurgen weten niet tevreden te zijn met het resultaat.

De Turkse vrouw nam de jongen diezelfde avond mee naar het vrouwentoilet in het ziekenhuis, waar ze hem zou hebben gewurgd met een sjaal. Tijdens een ontsnappingspoging crashte ze met haar auto. Daarop werd ze teruggebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar zou ze later bekend hebben haar zoon te hebben omgebracht.

Afgang besparen

Tijdens haar getuigenis zou Sacan hebben gezegd: “Zijn oren waren alleen maar groter geworden na de operatie. Hij werd erg lelijk. Hij zou zich nog meer geschaamd hebben tegenover zijn vrienden. Ik heb het gedaan om hem die afgang te besparen.”

Volgens chirurg Metin Tilmaz, die de operatie uitvoerde, klopt er echter niets van de verklaring van de vrouw. “Ik sta versteld dat ze dat denkt. De operatie was eenvoudig en was volledig geslaagd. Er waren geen problemen en de patiënt kon direct naar huis.”

Sacan stelde dat ze voor de operatie had betaald omdat haar zoon al jaren leed onder pesterijen en getreiter om zijn grote oren. “Ik probeerde hem te beschermen van een leven vol pijn.”

Onbegrip

Na de dood van de jongen verklaarde Kadri Altok van het Gazi ziekenhuis: “We kunnen het niet begrijpen. De moeder van de jongen leek geen psychologische problemen te hebben en de operatie ging perfect.”

Mevrouw Sacan zit vast en wordt verdacht van moord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Moeder doodde zoon om flaporen’
Sluiten