Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Nieuws 2 feb 2015 / 09:39 uur

Minder drugs in haven Rotterdam onderschept

Het Rotterdamse Hit and Run Cargoteam, HARC, heeft vorig jaar negen duizend kilo hard drugs in de haven van Rotterdam in beslag genomen. Dat is ruim duizend kilo minder dan het jaar er voor. Die cijfers maakte het Openbaar Ministerie zondag bekend.

In totaal werden er in 2014 tachtig zaken genoteerd. Dat zijn er drieëntwintig minder dan vorig jaar. Het overgrote deel van de inbeslaggenomen drugs bestaat uit cocaïne, 7575 kilo. De grootste vangst was er een van drie duizend kilo, tussen fruit uit Costa Rica in november. Dat was de een na grootste vangst ooit in de Rotterdamse haven.

Rip-off zendingen
In 2014 zijn er minder rip-off zendingen gezien. Vermoedelijk hangt dat samen met andere en meer controleacties, en de vorm waarin die gegoten worden. Zo worden tegenwoordig bijvoorbeeld op een haventerrein vaak (bijna) alle containers geopend en gecontroleerd vlak na een boot uit een bepaald land is aangekomen.

HARC
Het HARCteam is een samenwerkingsverband van Douane, Fiod, en Zeehavenpolitie en staat onder leiding van een speciale officier van justitie. Het speciale team houdt zich bezig met onderzoeken naar en van (illegale) lading in de Rotterdamse haven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Minder drugs in haven Rotterdam onderschept
Sluiten