Metro
Metro Nieuws 3 feb 2015 / 08:02 uur

Megamoskee strandde om naburige crèche

De komst van de grootste moskee van Nederland in Gouda is vorig jaar mede gestrand vanwege ‘potentiële conflicten’ met vrouwelijke medewerkers van een medisch kinderdagverblijf en een speciale school. Dat staat in een geheim verslag van een mislukte bemiddelingspoging tussen de moskee, het kinderdagverblijf en de school, weet De Telegraaf.

Lees ook: Bijna 1000 handtekeningen tegen moskee Gouda

"De islamitische mannengemeenschap die zich voor het gebed opmaakt, wil in de voorbereiding van die activiteit niet van de heiligheid daarvan worden afgebracht door het zien van vrouwen", zo valt te lezen in het document. Een PvdA-wethouder erkende onlangs tijdens een debat dat het niet openbaar is gemaakt op verzoek van de moslims.

Ondanks de praktische bezwaren wil Gouda de drie partijen alsnog in de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne hebben. Het stadsbestuur neemt waarschijnlijk dinsdag een besluit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Megamoskee strandde om naburige crèche
Sluiten