Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 15:40 uur

Medewerkers vliegveld Bonaire vast om drugs

Zeker dertien mensen zijn tussen november en februari opgepakt voor drugssmokkel tussen Bonaire en Nederland. Ruim de helft van hen werkte op het vliegveld van het Caraïbische eiland. Ze verstopten rugzakken met drugs op meerdere plekken in KLM-vliegtuigen richting Nederland. Na aankomst werden de verdovende middelen uit het toestel gehaald. In totaal is ruim 70 kilo cocaïne in beslag genomen.

Dat meldde het Openbaar Ministerie op de Antillen donderdag. De verdachten zijn tussen de 21 en 53 jaar en wonen op Bonaire en Curaçao. Twee hoofdverdachten zitten nog vast, de anderen zijn inmiddels vrijgelaten. Ze gelden nog wel als verdachten.

Lees ook: Vrouw smokkelt cocaïne in borstimplantaten

Een deel van de drugs werd op Schiphol onderschept. Het is niet bekend of hier ook mensen zijn gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Medewerkers vliegveld Bonaire vast om drugs
Sluiten