Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 21 feb 2015 / 14:45 uur

Maatregelen voor mogelijk Project X-feestje De Lier

Buurtbewoners en de politie in het Zuid-Hollandse dorp De Lier treffen maatregelen voor een mogelijk Project X-feest dat zaterdagavond plaats zou vinden. Ondanks berichten op internet dat het feestje is afgeblazen, is de buurt en de politie toch alert. “Voor zover wij weten gaat het feest niet door. Wie wel naar De Lier komt zal het wel merken”, zo waarschuwt Wim Hoonhout van de politie bij Omroep West.

Via een facebookevent werden zo’n 6500 mensen uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van een jonge inwoner van het dorp. Het thema van het feest, namelijk ‘Project X’, deed de alarmbellen rinkelen bij de politie en de gemeente. Ondertussen is het event niet meer te vinden op social media.

Afschrikken

In een bericht uitgegeven door Buurtpreventie Groeneveldsche Polder is te lezen dat alle toegangswegen die leiden tot de Noordlierweg en de Groeneveldsche polder in De Lier gecontroleerd zullen worden. De politie hoopt mogelijke bezoekers hiermee af te schrikken.

Het soortgelijke feest ‘Project X Haren, in Groningen, trok in 2012 duizenden jongeren aan. Er moest ME ingezet worden om de rust te herstellen en een groot deel van het dorp werd vernield.

Lees ook: Politie redt kinderfeest waar niemand op komt dagen

Dwangsom

De organisatoren riskeren volgens de gemeente een dwangsom van 25.000 euro. Ook de mensen die blijven oproepen dat het feest doorgaat kunnen een grote dwangsom verwachten.

Op Instagram plaatste de organisator al een dringend bericht dat het feest is afgeblazen. Via andere accounts werd dit bericht juist weer ontkracht en werden jongeren opgeroepen juist wél te komen. Ook werd er een trailer gemaakt, die op YouTube werd geplaatst.

Lees ook: Comazuiper is steeds vaker jong meisje

https://www.instagram.com/p/zRnzi0Erbt/

https://www.instagram.com/p/zXYfVpkrSd/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maatregelen voor mogelijk Project X-feestje De Lier
Sluiten