Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Liander biedt excuses én compensatie aan na gaslek

In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case

Op 22 oktober 2014 komt Liander de gas- en elektriciteitsmeter vervangen bij Liesbeth Nederlof (Leiden). Maar de Liander-monteur constateert een gaslek. Omdat hij dat zelf niet kan repareren, adviseert hij Liesbeth om – met spoed – een monteur te laten komen die dit kunstje wél beheerst.

Liesbeth: “Daartoe heb ik een monteur van loodgietersbedrijf Barendse laten komen. Maar van een gaslek was geen sprake. De Liander-monteur was simpelweg vergeten de gaskraan dicht te draaien nadat hij het gas had gemeten.”

Liesbeth deponeert haar klacht bij Liander. Liesbeth: “Tot ook grote verbazing van de Barendse-monteur hield de klantenservice van Liander echter stug vol dat het om een gaslek ging. Zonder zelfs navraag bij Barendse te hebben gedaan.”

Na een moeizame correspondentie laat Liander op 5 januari 2015 definitief weten Liesbeth’s loodgietersnota (127,30 euro) niet te willen vergoeden. Van armoe betaalt Liesbeth de nota zelf. Boos schakelt ze deze rubriek in om Liander tot de orde te roepen.

Contact met Liander

Ons contact met Liander levert de toezegging op dat deze zaak nog eens goed wordt bekeken door Liander’s Klantenman. Na contact opgenomen te hebben met Barendse wordt het ook de Klantenman van Liander duidelijk dat er nooit een gaslek is geweest.

Liander biedt excuses aan. En vergoedt de rekening van de installateur (127,30 euro). Inclusief compensatie voor alle ongemak maakt Liander 200 euro aan Liesbeth over.

Reactie Liander

“Na contact met de monteur van het installatiebedrijf is het onze Klantenman duidelijk geworden dat er inderdaad geen gaslek is geconstateerd. Aanvankelijk hadden we teruggekoppeld gekregen dat er een reparatie door de installateur was uitgevoerd. Via telefonisch contact hebben we mevrouw Nederlof excuses en compensatie voor het genoemde bedrag aangeboden.”

Juryrapport

Misverstanden zijn er om uit de wereld te worden geholpen. Goed dus dat Liander een Klantenman in het leven heeft geroepen. De nu geboden oplossing is een Pluim waard. Minpuntje is dat deze rubriek eraan te pas moest komen!

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Liesbeth Nederlof (Leiden).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Liander biedt excuses én compensatie aan na gaslek
Sluiten