Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 feb 2015 / 12:30 uur

Leger Nigeria doodt 300 Boko Haramleden

Het Nigeriaanse leger heeft met lucht- en grondaanvallen meer dan driehonderd strijders van Boko Haram gedood sinds het begin van de week. Het leger voerde een operatie uit om elf dorpen te heroveren, aldus een woordvoerder van de Nigeriaanse strijdkrachten.

Lees ook: Kameroen: 100 strijders Boko Haram gedood

De terreurgroep valt met enige regelmaat dorpen aan in met name het noordoosten van Nigeria. In de aanloop naar de verkiezingen, die deze lente in Nigeria worden gehouden, probeert het leger de terreurgroep te vernietigen.

Lees ook: VS vreest moordpartij Boko Haram in Maiduguri

De leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, zei woensdag echter de verkiezingen met geweld te zullen verstoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leger Nigeria doodt 300 Boko Haramleden
Sluiten