Metro
Metro Nieuws 12 feb 2015 / 10:43 uur

Leeuw doodt oppasser in kinderdierentuin

Een leeuw heeft in de kinderdierentuin in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul een oppasser gedood. Op beelden van veiligheidscamera’s is volgens het persbureau Yonhap te zien hoe het dier de man aanvalt, als die het verblijf van de leeuw binnengaat om apparatuur te plaatsen.

Een woordvoerder van de brandweer zei dat de man van in de vijftig in kritieke toestand verkeerde toen hij uit het verblijf werd gehaald. ,,Hij had wonden over heel zijn lichaam.” De dierentuin gaf een korte verklaring uit, maar de leiding wilde niet op de zaak ingaan.

Lees ook: Schokkend: Leeuw valt trainster aan

De leeuw is in afzondering geplaatst. Over zijn lot wordt later beslist, zei een medewerker van de zoo. De dierentuin is sinds zondag gesloten voor publiek om verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leeuw doodt oppasser in kinderdierentuin
Sluiten