Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 7 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Koenders: wapens compliceren conflict Oekraïne

In gesprek met de NOS spreekt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) zich uit tegen wapenleveranties aan de Oekraïense regering. Volgens Koenders zou het leveren van wapens het conflict in Oekraïne alleen maar gecompliceerder maken en zou het bovendien kunnen betekenen dat er een zogeheten proxy-war ontstaat met Rusland.

Lees ook: NAVO: Wapens voor Oekraïne zijn een optie

Koenders looft daarbij de Franse en Duitse presidenten Hollande en Merkel die naar Rusland af zijn gereisd om daar te praten met Poetin over het conflict. Hij spreekt de hoop uit dat de leiders tot een uitkomst kunnen komen, ‘want er zijn nog nooit zoveel doden gevallen’. Koenders ijvert echter wel dat het gesprek met de Russische president tot iets komt, ‘anders zijn we weer terug bij af’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koenders: wapens compliceren conflict Oekraïne
Sluiten