Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 3 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Knuffelmonster van 10-jarige Koen wereldwijd te koop

Een groen monster met zes armen, grote tanden en een enorme glimlach, zo ziet de droomknuffel van de 10-jarige Koen Schnitker er uit. Hij tekende het monster uit zijn fantasie op papier voor een internationale tekenwedstrijd van Ikea. Vele duizenden kinderen uit veertig landen deden hetzelfde, maar het monsterontwerp van de Nederlandse Koen werd een van de tien winnaars. En dat betekent dat zijn monster in productie wordt genomen en vanaf november dit jaar in de schappen van Ikea-winkels over de hele wereld te vinden is als knuffelbeest.

Er schuilt een ontwerper in jou, had je dat gedacht?
“Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik had een paar andere tekeningen gezien van kinderen die ook meededen en er zaten echt hele mooie tekeningen bij. Ik had goede tegenstanders.”

Maar jouw knuffelontwerp was wel mooier toch?
“Ja, dat vond ik eigenlijk ook wel.”

Waarom denk je dat jij gewonnen hebt?
“Ik heb een monster gemaakt, maar als je er naar kijkt, krijg je toch het gevoel dat je hem wilt knuffelen. Dat is best bijzonder. Het is geen eng monster, hij is juist heel vriendelijk. Hij heeft een grappige lach en zes armpjes, zodat je er nog beter mee kan knuffelen.”

Hoe lang ben je bezig geweest met tekenen?
“Een kwartiertje ongeveer. Ik ging gewoon wat tekenen en ik vond het monster meteen goed. Ik wist precies hoe hij eruit moest zien, de kleur en vorm zaten al in mijn hoofd, dus het ging best snel.”

En hij heet..?
“Dat weet ik nog niet. Ik zat te denken aan iets met monster. Maar dan nog iets er voor. Knuffelmonster bijvoorbeeld.”

Denk je dat veel mensen jouw knuffelmonster zullen kopen?
“Mijn hele klas heeft al gezegd er een te kopen. Ik heb ook een familielid in Amerika wonen en daar is ook een Ikea, hij gaat mijn knuffel ook zeker kopen. Dus dat zijn al best veel mensen.”

Waarom deed je mee aan deze wedstrijd?
“Het lijkt mij leuk om mijn eigen knuffel in mijn slaapkamer te hebben. Het is best wel cool om te zeggen dat je met je zelf ontworpen knuffel gaat slapen. En dat andere kinderen over de hele wereld er ook mee knuffelen.”

Val jij vaker in de prijzen met tekenen?
“Ik heb een hele prijzenkast vol. Ik zit niet op tekenles, maar vind tekenen wel heel erg leuk. Ik doe eigenlijk aan bijna alle tekenwedstrijden mee. Gedichten schrijven vind ik ook leuk en daar win ik ook wel eens wat mee. Maar ik heb nog nooit een wedstrijd gewonnen waardoor mensen ook echt iets van mij kunnen kopen, zoals deze Ikea-knuffel. Dit vind ik wel mijn mooiste prijs tot nu toe.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Knuffelmonster van 10-jarige Koen wereldwijd te koop
Sluiten