Metro
Metro Nieuws 21 feb 2015 / 10:12 uur

‘Kinderen eten te gezond’

Het aantal ondervoede kinderen in Nederland neemt toe. Hiervoor waarschuwt het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Dat meldt het AD. Vooral onder hoger opgeleide ouders die ‘te gezond’ willen eten is dit een probleem.

Schrik

Kinderarts Sandra Schrama van het Juliana Kinderziekenhuis kreeg er vlak voor kerst in 2,5 week tijd zelfs zeven nieuwe patiënten bij met klachten door ondervoeding. "Daar schrok ik zo van, dat ik besloot: we moeten wat doen."

Lees ook: Restaurant bindt strijd aan tegen verspilling eten

Pas op

Daarom zegt ze: pas op met ‘te gezonde’ voeding. Aan de huidige gezondheidsrage kleven risico’s, aldus de arts. "Mensen schrappen steeds meer voedingsmiddelen van het menu: melk, brood, boter. Er blijft minder over dat je wel kunt eten. Te weinig voor een kind dat in de groei is. Zeker als het ook nog veel sport."

Lees ook: Britten gewaarschuwd om geen narcissen te eten

Schrama wijt de obsessie met gezond eten aan de campagne tegen zwaarlijvigheid en de hype rond boeken als De Voedselzandloper. "Het speelt vooral bij hoger opgeleiden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Kinderen eten te gezond’
Sluiten