Thomas Stevens
Thomas Stevens Nieuws 22 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Jongen (17) achter ‘laser cat’-meme pleegt zelfmoord

Draven Rodrigues, de tiener die vorig jaar wereldwijde bekendheid vergaarde, doordat hij zichzelf op humoristische wijze wilde vereeuwigen in het jaarboek van zijn school, The Schenectady High School, heeft zelfmoord gepleegd. Dat meldden zijn ouders aan de Times Union.

Internetsensatie

De creatieve Rodriguez liet zichzelf op de foto zetten samen met zijn geliefde kat, Mr. Bigglesworth, voor een achtergrond met blauwe en roze laserstralen. De foto ging het wereldwijde web over, waarna vele andere ‘laser cat’-memes zouden volgen.

Vrolijk

Rodriguez liet toentertijd weten “dat de foto voor de grap was gemaakt. Ik wilde herinnerd worden voor wie ik was op school, levendig en best wel intens. Ik ben vrij grappig. Ik doe mijn best om ad rem te zijn en ik vond het wel een goed statement. Zo van: tja, alleen Draven zou zoiets doen.”

Lees ook: Politieagenten plegen meer zelfmoord

De tiener werd donderdag levenloos gevonden en er wordt uitgegaan van zelfmoord, aldus de plaatselijke politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jongen (17) achter ‘laser cat’-meme pleegt zelfmoord
Sluiten