Puck Roest
Puck Roest Nieuws 21 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

In de file naar de wintersport

Hartstikke fijn, zo’n weekje skiën. Alleen die gigantische files in Frankrijk op weg naar de skipistes zijn minder leuk. Door zware sneeuwval staan er al de hele zaterdag flinke files op de A40 Mâcon-Genève en de A43 Lyon-Chambéry.
Sommige Nederlanders zijn al 17 uur op weg naar de Franse piste. “We hadden de hele weg al last van neerslag, maar op een gegeven moment begon het echt flink te sneeuwen, zo erg dat we bijna niks meer konden zien”, vertelt Danielle vanuit de auto tegen RTL Nieuws.

Monsterfiles

Samen met zeven vrienden vertrok ze vannacht om 12.00 uur vanuit Bussum. Ze zouden binnen twaalf uur hun wintersportgebied in Tignes in de Savoie kunnen bereiken. Maar een monsterfile gooide roet in het eten. “Midden op de snelweg begonnen automobilisten sneeuwkettingen aan te leggen. Dat deden wij toen ook, maar de ketting brak al snel weer af”, aldus Danielle. Gelukkig houden de vrienden de moed erin.Lees ook: Onnodig veel blessures tijdens de wintersport
Ook druk is het in het zuiden van Duitsland. Bij München staan files in beide richtingen. Om in de skigebieden van Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland te komen moeten de wintersporters op de weg veel geduld hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.