Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 feb 2015 / 12:10 uur

ICT-mislukking kost ziekenhuis 24 miljoen

De schade die het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft geleden door de mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier is opgelopen tot ruim 24 miljoen euro. Maar vanwege een afspraak in het contract met de leverancier hoeft het Bossche ziekenhuis niet te rekenen op meer dan 1,5 miljoen euro schadevergoeding.

In totaal vier ziekenhuizen ruziën met het Portugese softwarebedrijf Alert over de mislukking van het softwareproject. Het gaat behalve het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Zuid-Limburg.

Noodoplossingen

Een woordvoerster van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vertelde woensdag dat de feitelijke schade is berekend. Het gaat bijvoorbeeld om noodoplossingen zoals opslag van dossiers en extra personeelskosten (bodes). Alert is het niet eens met de berekening en zegt onder andere dat het ziekenhuis probeert te profiteren door kosten op te voeren voor een nieuw systeem dat wel aan de eisen voldoet.

Schadevergoeding

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verloor eerder een rechtszaak over schadevergoeding maar kreeg deze week in hoger beroep gelijk. Het gerechtshof gaat tot een maximum van 1,5 miljoen euro beslissen over een schadevergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ICT-mislukking kost ziekenhuis 24 miljoen
Sluiten