Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 9 feb 2015 / 08:45 uur

Hond vecht voor leven na poging baas te redden

Een heldhaftige viervoeter die probeerde haar eigenaar uit een brandend huis te redden, vecht nu voor haar eigen leven. Dat meldt The Mirror.

Boxer Carmen

Brandweerlieden gingen het brandende huis in en zagen dat de boxer Carmen over het gezicht van haar eigenaar Ben Ledford lag. Volgens de brandweerlieden was het een poging van de 9-jarige viervoeter om haar baas te beschermen tegen de rook en zo zijn leven te redden.

Lees ook: Lief: Hond redt kat uit benarde situatie

Helaas overleed meneer Ledford uit het Amerikaanse Ohio enige tijd later in het ziekenhuis. Carmen ligt nu aan de beademing en vecht voor haar leven. “Naar omstandigheden doet ze het goed”, aldus dokter Daniel Carey. Een andere dierenarts, Marlo Anderson, geeft aan dat haar toestand nog altijd kritiek is. “Maar het gaat duidelijk beter met haar dan voor ze hier binnenkwam.”

Instinct

Volgens dokter Anderson heeft Carmen er alles aan gedaan haar baasje te redden. “Veel honden hebben instinctief door dat er een crisis gaande is. Ze lijkt heel sociaal, dus elke keer als we hier komen en proberen met haar te communiceren, doet ze haar best.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond vecht voor leven na poging baas te redden
Sluiten