Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 27 feb 2015

Heli-beelden achtervolging en crash met oud-minister

De politie heeft indrukwekkende beelden vrijgegeven die een politiehelikopter maakte van een achtervolging van een auto met vier vluchtende inbrekers in Den Hoorn, gemeente Schipluiden. De auto komt tot stilstand door een frontale botsing met de auto van toevallige voorbijganger en oud-minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt. De beelden werden laten zien in de rechtszaal op donderdag.

Met een illegale taxi scheurde het viertal over de openbare weg om weg te vluchten na een inbraak. De 25-jarige chauffeur van de taxi, die volgens eigen zeggen niet wist dat hij inbrekers in zijn auto had, reed als een dolle.

De sloot in

De chauffeur verklaarde op donderdag in de rechtszaal dat hij zou zijn gevlucht omdat hij zonder rijbewijs reed, in een gestolen auto. Dat meldt de NOS. Op de videobeelden is te zien hoe de chauffeur uiteindelijk frontaal op de auto van Van Bijsterveldt knalt.

Lees ook: Autodiefstal daalt spectaculair

De auto van Van Bijsterveldt belandt vervolgens in een sloot en een politieauto botst achter op de illegale taxi. De chauffeur vervolgt de vlucht te voet en blijft nog lange tijd zwemmend en rennend uit handen van de politie.

Dankzij de helikopter, die hem blijft volgen, lukt het de politie uiteindelijk om de man te arresteren. “Dit is een grote meerwaarde voor agenten op de grond. De heli heeft een veel breder blikveld en kan ook blijven volgen wanneer auto’s of motoren dat niet meer kunnen”, aldus woordvoerder Jelleke van Rantwijk tegen Omroep West.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Heli-beelden achtervolging en crash met oud-minister
Sluiten