Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2015 / 13:10 uur

Hakenkruisen geklad op muren concentratiekamp

Onbekenden hebben op de muren van gebouwen in het vroegere concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk hakenkruisen geklad. Dat heeft de politie volgens het Oostenrijkse persbureau APA maandag laten weten.

Lees ook: Hakenkruis op bodem van zwembad gevonden

Bezoekers van het kamp meldden zondag aan een medewerker van het kamp, dat nu een monument is, dat met viltstift en scherpe voorwerpen vier hakenkruisen op de muren van de voormalige wasserij en de zogeheten ‘bunker’ van het kamp waren geschreven. Bovendien stond er de naam Hitler.

De politie vermoedt dat bezoekers van het kamp daarvoor verantwoordelijk zijn, omdat het buiten de bezoekuren niet toegankelijk is.

Razzia

In Mauthausen in het noorden van Oostenrijk hebben de nazi’s meer dan 95.000 mensen vermoord. Ook vele Nederlanders kwamen er terecht. Alle Joden die in februari 1941 bij een razzia in Amsterdam werden opgepakt, werden naar het kamp gedeporteerd en kwamen er om. De razzia was de aanleiding voor de Februaristaking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hakenkruisen geklad op muren concentratiekamp
Sluiten