Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 13:02 uur

Groninger krijgt 18 jaar voor moord op stiefdochter

Geert W. (46) uit Groningen moet achttien jaar de cel in, omdat hij zijn verstandelijk gehandicapte stiefdochter heeft gedood. Ook krijgt hij tbs. De rechtbank in Groningen legde hem donderdag die straf op. De straf is hoger dan de eis. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel en tbs tegen de stiefvader geëist, maar de rechtbank vond dat dat geen recht deed aan het zware geweld.

Het slachtoffer, Daniëlla van Bergen (20), werd in de zomer van 2013 met een honkbalknuppel doodgeslagen. In de weken voor haar dood moest ze vrijwel om de dag zwaar geweld doorstaan. De rechtbank in Groningen spreekt van ‘een laffe moord’ en stelt dat de stiefvader het leven van Daniëlla tot een hel heeft gemaakt.

Vier jaar cel geëist voor moeder

Ook de moeder staat terecht. Zij zou niet hebben ingegrepen tijdens de mishandelingen. Tegen haar is vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist.

Uit rapportages is gebleken dat de hulpverlenende instanties ernstig zijn tekortgeschoten bij het gezin. Volgens het onderzoek van drie rijksdiensten had de veiligheid van het verstandelijk gehandicapte meisje ‘onvoldoende prioriteit’, ondanks diverse meldingen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groninger krijgt 18 jaar voor moord op stiefdochter
Sluiten