Metro
Metro Nieuws 24 feb 2015 / 12:39 uur

Gemeentehuis Amstelveen ontruimd na dreigbrief

Het gemeentehuis van Amstelveen is dinsdagochtend enige tijd ontruimd geweest. Er was sprake van een "schriftelijke dreiging die ontruiming rechtvaardigt”, aldus een woordvoerder van de politie. De politie heeft het gebouw aan de Laan Nieuwer-Amstel onderzocht, maar niets verdachts aangetroffen. Het bleek om een loos alarm te gaan.

Ongeveer vijfhonderd ambtenaren stonden op straat nadat rond half tien de brief binnen kwam. Hieronder ook het college van Amstelveen dat net wilde gaan vergaderen. ,,De ontruiming verliep goed. Binnen een paar minuten stond iedereen op straat", vertelt wethouder en loco-burgemeester van Amstelveen Herbert Raat.

Lees ook: Dreigbrief voor Rotterdamse moskee

Volgens Raat ging het om een kort briefje. ,,Maar de inhoud was voldoende om de politie erbij te halen. Het is voor Amstelveen niet iets dat dagelijks voor komt. We staan bekend als veiligste gemeente en dan komt er een dreigbrief binnen op het gemeentehuis." Over de inhoud van de dreigbrief kon Raat niets zeggen. Ook niet aan wie de brief gericht was.

Het gemeentehuis werd om 11.15 uur weer vrijgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de valse melding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeentehuis Amstelveen ontruimd na dreigbrief
Sluiten