Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 feb 2015 / 17:15 uur

Gemeente Amsterdam verwijdert 200 fietsen per dag

In Amsterdam zijn vorig jaar dagelijks bijna 200 fietsen van straat gehaald door de gemeente. De tweewielers werden weggeknipt omdat ze de maximale parkeerduur op de locatie overschreden, ze ondanks een verbod buiten een fietsrek stonden, ze hinder of gevaar opleverden of omdat het fietswrakken waren.

Lees ook: Amsterdam wil alleen nog gebruikte fietsen op straat

Dit laat wethouder Litjens (Verkeer en Vervoer) weten naar aanleiding van vragen van D66-raadslid Jan-Bert Vroege. Woensdag praat de gemeenteraad over een apv-wijziging waarbij het mogelijk wordt voor stadsdelen om fietsen die de maximale parkeerduur overschrijden en buiten een parkeervoorziening staan te verwijderen. Nu geldt deze mogelijkheid alleen voor fietsen die in een parkeerrek of -vak staan. De wethouder wil dit aanpassen.

Lees ook: Amsterdam City wil belasting op fietsen

Het aantal tweewielers dat vorig jaar is verwijderd omdat ze de parkeerduur overschreden, ligt op ongeveer 10.000. Dit zal toenemen als de gemeenteraad instemt met de apv-wijziging. „Met als resultaat dat de ruimte die in beslag genomen wordt door fietsen die niet of nauwelijks worden gebruikt, beschikbaar komt voor fietsen die regelmatig gebruikt worden”, aldus Litjens. In totaal zijn er 70.000 fietsen in het Fietsdepot beland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeente Amsterdam verwijdert 200 fietsen per dag
Sluiten