Metro
Metro Nieuws 18 feb 2015 / 06:50 uur

Fiscus onderzoekt benefietgala Rohamaa

De Belastingdienst gaat uitzoeken of de organisator van het benefietgala in Rijswijk wel officieel doorgaat voor goed doel. Dat weet De Telegraaf.

Belastingvoordelen

Stichting Rohamaa heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting heeft daardoor bepaalde belastingvoordelen. Er gelden echter bepaalde integriteitseisen voor die ANBI-status. Zo mag de instelling niet aanzetten tot haat of geweld. Daarnaast zijn er publicatie-eisen waaraan de stichting niet lijkt te voldoen.

Tussentijds controleert de Belastingdienst of instellingen nog aan de voorwaarden voldoen. "Dat gebeurt deels op basis van risicoselectie en op basis van praktijksignalen”, stelt de fiscus. Daarbij maken ze gebruik van het Meldpunt Misbruik ANBI. "Maar we kijken ook naar signalen uit de media”, meldt een bron bij de Belastingdienst.

Lees ook: Visa omstreden imams ingetrokken

Visa ingetrokken

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken trok dinsdag de visa in van drie omstreden buitenlandse imams. Die zouden op 8 maart spreken op het benefietgala. Volgens critici zou het gaan om ‘haatimams’.

Reageer op artikel:
Fiscus onderzoekt benefietgala Rohamaa
Sluiten