Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 feb 2015 / 12:55 uur

‘Feministe aborteerde baby omdat het een jongen was’

Een ‘feministische’ blogger heeft voor nogal wat verontwaardiging gezorgd onder lezers, omdat ze in haar blog claimt dat ze haar baby aborteerde omdat het een jongen was.

Slechte ervaringen

De Amerikaanse auteur, waarvan alleen bekend is dat ze Lana heet, stelt in haar blog dat ze klaar was om een kind te krijgen, maar vanwege haar “slechte ervaringen met mannen” liet ze abortus plegen toen ze erachter kwam dat ze zwanger was van een jongen.

Lees ook: Vrouw filmt eigen abortus

In de blog schrijft ze dat ze in 2012 tot de ontdekking kwam dat ze zwanger was. De vader omschrijft ze als ‘de donateur’. Verder claimt ze dat ze een feministe is en vecht voor de rechten voor vrouwen. Ze streeft voornamelijk naar gelijke rechten voor vrouwen op de werkvloer. “Een van de meer prominente thema’s die ik hierbij heb gezien, is dat mannen over het algemeen op ons neerkijken, weigeren ons te helpen, en ons nauwelijks een luisterend oor bieden.”

Twijfel over echtheid

Haar opmerkingen hebben voor nogal wat verbolgen reacties gezorgd en er wordt druk gespeculeerd over de echtheid van de opmerkingen (scroll naar beneden voor een reactie van Lana op de reacties).

Reactie Lana

Nadat ze een golf van kritiek over haar heen kreeg, heeft Lana besloten te reageren. De vraag is of haar reactie boze lezers van gedachten doet veranderen. Ze stelt zich te hebben verbaasd dat mensen haar hebben gemaild dat ze haar dood willen hebben. “Ik hoop dat iedereen uit mijn blog meeneemt dat ik mijn eigen redenen had om voor abortus te kiezen. De meeste lezers hebben waarschijnlijk geen idee hoe het is om door het proces te gaan waarin je beslist of je wel of geen abortus pleegt.”

Ze vervolgt: "Dat mijn foetus een jongen was, was iets dat ik mijn ergste vijand niet aan zou willen doen." Verder omschrijft ze dat het weg laten halen van het kind voor haar voelde als een "bevrijding". Ook op deze pagina stromen de verontwaardigde reacties binnen. Veel mensen stellen dat het in deze kwestie niet om Lana had moeten gaan, maar om het nieuwe leven dat in haar groeide.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Feministe aborteerde baby omdat het een jongen was’
Sluiten