Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 9 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste sharia-rechtbank in VS

In de plaats Irving, in het noorden van de Amerikaanse staat Texas, is onlangs de eerste sharia-rechtbank in de Verenigde Staten een feit geworden. Dit melden Amerikaanse media. De ‘rechtbank’ houdt zich niet bezig met strafzaken, maar naar eigen zeggen slechts met het bemiddelen bij problemen tussen moslims onderling. Het zou hierbij bijvoorbeeld gaan om scheidingen en zakelijke conflicten.

Bemiddelen

De drie mannen die achter de oprichting zitten, stellen dat ze niet de wetten van de VS willen omzeilen of ondermijnen. "We zitten hier niet om het Witte Huis aan te vallen," aldus imam Moujahed Bakhach. "We zijn nederig en willen slechts bemiddelen tussen moslims die een conflict hebben."

Het drietal zegt verder dat hun uitspraken niet bindend zijn. "We geven mensen slechts de islamitische kijk op zaken. Het is aan hen om onze uitspraken al dan niet op te volgen."

Misverstanden

Volgens Bakhach zijn er veel misverstanden over de sharia. “Door de media denken mensen dat de sharia alleen maar gaat over het afhakken van hoofden en handen, maar dat is niet wat wij doen,” zo zegt hij tegen CBS.

Critici stellen echter dat er bij sharia-wetgeving altijd sprake is van lijf- of doodstraffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste sharia-rechtbank in VS
Sluiten