Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste Dreamliner in Europa vervult droom spotters

Een Dreamliner 787-9 landde zondagochtend voor het eerst in Europa. Deze Boeing van Etihad deed zijn naam eer aan: een droom voor veel Europese vliegtuigspotters ging in vervulling. Met zo’n 150 man stond ook de Nederlander Gijs Dubbeldam met zijn telelens, verrekijkers en vliegtuigspotapparatuur klaar in Düsseldorf om het gevaarte, dat was vertrokken vanuit Abu Dhabi, te spotten. ,,En dat lukte goed", blikt hij tevreden terug. ,,Ik heb aardig wat mooie plaatjes kunnen schieten."

Kleuren vallen mee

Ook over het toestel zelf is Dubbeldam ‘dik tevreden’. ,,Toen het vliegtuig voor het eerst uit de fabriek rolde en ik het vliegtuig op een afbeelding zag, dacht ik even dat ik de nieuwe kleuren niks zou vinden. Maar in het echt vallen deze reuze mee. Bruin, beige was geen verkeerde gok van Etihad."

Arke en KLM

De 787-9 van Etihad heeft acht zogenaamde First Class Suites, 28 Business Studio’s en 199 Economy Smart Seats. De 787’s worden, naast Düsseldorf, onder andere ingezet op routes naar Washington DC, Mumbai, Moskou en Brisbane.De Nederlandse vliegtuigmaatschappij Arke vliegt sinds vorig jaar zomer ook met een Dreamliner, maar een kleiner model: 787-8. KLM zal naar verwachting de eerste maatschappij in Nederland worden met de 787-9-variant. Eind 2015 wordt het toestel in de KLM-vloot geintroduceerd.

A380 volgende droom

Nu Dubbeldam de Dreamliner 787-9 van zijn vliegtuigspotlijstje heeft gestreept, pronkt er een nieuw spotdoel bovenaan zijn lijst: ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig Airbus A380 van Emirates. Volgens tips op online vliegtuigspotplatforms zal Emirates vanaf juli met dit toestel naar Dusseldorf vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste Dreamliner in Europa vervult droom spotters
Sluiten