Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 4 feb 2015 / 08:59 uur

Eerlijke hennepkweker wil huur betalen met winst

De verhuurder van een luxe penthouse ergens in het land kreeg een opmerkelijk aanbod van een potentiële huurder. De belangstellende huurder, die zegt niet van liegen te houden, biedt aan een hennepkwekerij in de woning te beginnen en een fiks deel van de opbrengst met de eigenaar te delen.

Volgens Keurmerk Verhuur Veilig komen dergelijke deals vaker voor. "Hennepkwekers speuren het internet af, op zoek naar woningen die ze kunnen gebruiken. Ze proberen het gewoon bij heel veel mensen en er zijn altijd wel woningeigenaren die ermee akkoord gaan, verblind door het geld," zegt Rob Jozee. " Wij zijn fel tegen dit soort praktijken en strijden ervoor dat er geen onveilige situaties achter de voordeur voorkomen."

Wie willens en wetens met hennepkwekers in zee gaat en een deel van de opbrengst opstrijkt, is vanzelfsprekend strafbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerlijke hennepkweker wil huur betalen met winst
Sluiten