Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 13 feb 2015 / 16:41 uur

Druk op Verheijen (VVD) neemt toe

De positie van VVD-Kamerlid Mark Verheijen komt steeds meer onder druk te staan, schrijft De Telegraaf. Verheijen kwam afgelopen week in opspraak, nadat naar buiten kwam dat hij in een vorige baan als provinciebestuurder veel te veel declareerde. Onder meer premier Rutte zei toen dat de zaak ‘opgeblazen’ was, maar partijgenoten buiten Den Haag zeggen dat de VVD-top Verheijen de hand boven het hoofd houdt.

Ook binnen de Tweede Kamerfractie zijn er vragen over de bescherming die de Limburger krijgt, door het uitspreken van steun door Zijlstra en premier Rutte. Fractievoorzitter Zijlstra wil net als de premier niets weten over het eventueel wegsturen van het Kamerlid.

Lees ook: Schadeclaim van 1,5 miljoen tegen Kamerlid Verheijen (VVD)

Wel is het mogelijk dat hij zelf opstapt wegens de aanhoudende kritiek, zo schrijft De Telegraaf. Weblog GeenStijl heeft bijvoorbeeld aangekondigd tot aan de verkiezingen op 19 maart elke dag een artikel te zullen publiceren over Verheijen.

Het is niet de eerste keer dat Verheijen in opspraak komt. Zo kwam in november ook al naar buiten dat hij in zijn tijd als wethouder in Venlo geld van de van corruptie verdachte vastgoedmagnaat Piet van Pol zou hebben aangenomen. Er werd toen een schadeclaim tegen hem ingediend van 1,5 miljoen euro.

De integriteitscommissie van de VVD stelt inmiddels, op Verheijen’s eigen verzoek, een onderzoek in naar zijn declaratiegedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Druk op Verheijen (VVD) neemt toe
Sluiten