Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 feb 2015

Doodgetrapte huiskat was vriend van de buurt

Huiskat Sherrif van het Utrechtse café Tilt is in de nacht van woensdag op donderdag doodgetrapt. Het soms wat humeurige, maar volgens zijn baasje ontzettend lieve, beestje werd het slachtoffer van een boze buurman, die vermoedelijk onder invloed Sherrif een doodschop gaf. De politie heeft de man diezelfde nacht op kunnen pakken.

Schreeuwen

De man vroeg mensen op het terras aan de Lange Jufferstraat om een sigaret. Nadat hij die gekregen had, begon hij te schreeuwen en raar te doen, aldus de politie. In zijn uitbarsting gaf de man huiskat Sheriff een schop. Het beestje strompelde nog wel weg, maar overleed korte tijd later.

Lees ook: Agenten slaan gewonde kat dood

Een medewerker van de dierenambulance zag het gebeuren en schakelde de politie in. De verdachte kon kort daarna aangehouden worden in zijn woning.

Sherrif was al eens eerder geschopt. "Maar net als veel andere verschrikkingen, die hij meestal zelf onverschrokken opzocht, overleefde hij dat toen wel", zo valt te lezen op de Facebookpagina van het café. "Maar vannacht was het helaas te veel voor hem. Hij is volgens de broeder van de Dierenambulance aan inwendige bloedingen overleden.”

Elf jaar geleden haalde eigenaar Rubert Dorrestijn Sherrif uit het asiel. Sindsdien leefde de huiskat als god in Frankrijk in en rond café Tilt. "Hij werd vooral verzorgd door twee bewoners boven het café", vertelt Dorrestijn. "Maar hij was kind aan huis in ons café, lag vaak op het terras op een kussen onder de kachel. Ook bij de buren liep hij wel rond. Hij was graag gezien in de buurt. Als je ‘m met rust liet was ‘ie hartstikke lief, al kon hij ook chagrijnig zijn", aldus Rubert. "Maar wat er nu is gebeurd, dat heeft Sherrif niet verdiend."

Gepostet von Cafe Tilt am Mittwoch, 11. Februar 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Doodgetrapte huiskat was vriend van de buurt
Sluiten