Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Nieuws 9 feb 2015

‘De helden van achter de schermen’

Wie zijn toch al die mensen die tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam achter de schermen er voor zorgen dat alles op rolletjes loopt? Wij zochten het voor je uit.

Ballenmeisje Bente Spee, 11
Tennister Bente Spee uit Haarlem raapt tijdens het ABN AMRO WTT vier dagen lang de ballen van de baan. Dat is een hele eer, want alleen de beste jonge tennissers komen daarvoor in aanmerking. „Ik tennis al vanaf mijn vierde. Iedereen slaat bij ons thuis regelmatig een balletje. Daarom leek het me superleuk om mee te doen.” Tennisballen rapen betekent ook dat je dichtbij de spelers komt. „Dat is nog wel het leukste, dat ik mijn helden van dichtbij zie. Federer is mijn favoriet, van hem heb ik ook al een handtekening.” Wie er gaat winnen staat voor Bente al vast: „Wawrinka!”

Verkeersregelaar Peter Bokhorst, 61
De tennissers, het personeel, bezoekers, ze komen bijna allemaal met de auto. Peter Bokhorst zorgt al jaren samen met zijn collega’s dat iedereen die wil parkeren, goed terecht komt. „Ik doe dit al zo lang, het is elk jaar weer gezellig. Weer of geen weer. Je komt bijna nooit vervelende of onaardige mensen tegen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je de bestuurders benadert hè.” Tennis kijkt Peter zo nu en dan, maar wie er gaat winnen, dat weet hij niet. „Nadal is goed hoor, maar ja die is er niet.”

Kassamedewerkster Yvonne Mateeuwsen, 48
Het kassateam van Ahoy Rotterdam staat dagelijks paraat voor de mensen die nog geen kaartjes hebben. Yvonne Mateeuwsen doet het al bijna vijfentwintig jaar. „Het blijft leuk, geen dag is hier hetzelfde. Vroeger was ik tandartsassistente, maar dit is veel leuker. Af en toe krijgen we echt de raarste vragen. Of we weten wie er in de finale speelt, bijvoorbeeld. Alle mensen aan de kassa zijn vrolijk. Logisch, want ze gaan een dagje weg. Zelf denk ik dat Murray gaat winnen, hij is zo goed, ongekend. Tsonga is de allerleukste, maar hij is er niet door een blessure.”

Gastvrouw VIP Lounge, Sanne Verhagen, 29
Voor of na de wedstrijd vertoeven de aanwezige vip’s in de hospitality units. Sanne Verhagen zorgt er voor dat in de Achmea Lounge alles vlekkeloos verloopt. „Dit is de tweede keer dat ik het doe, en het is best wel hard werken. Daardoor ontgaat heel het tennissen me eerlijk gezegd wel een beetje.” Als ’s avonds de wedstrijden over zijn, komt iedereen weer terug in de lounge voor een borrel. „Dan breekt er altijd een onderlinge strijd los tussen de verschillende vip-ruimtes, over wie de eerste bitterballen bemachtigd. Vanavond winnen wij hem!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘De helden van achter de schermen’
Sluiten