Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 feb 2015 / 09:59 uur

‘Dader Kopenhagen deed alsof hij dronken was’

De man die in de nacht van zaterdag op zondag een aanslag pleegde op een synagoge in Kopenhagen deed alsof hij dronken was. Waggelend als een beschonken man liep hij af op een 37-jarige bewaker van het joodse gebedsgebouw en schoot hem dood. Dat schrijft de Deense krant Politiken maandag op gezag van ”verscheidene bronnen”.

Lees ook: ‘Schietpartij synagoge leek op scène uit een film’

De 22-jarige man, die volgens verscheidene Deense media Omar Abdel Hamid el-Husein zou hebben geheten, verwondde vervolgens twee politieagenten die hem probeerden tegen te houden.

Cultureel centrum

Zaterdagmiddag had hij op een café en cultureel centrum geschoten, waar in tegenwoordigheid van de Zweedse tekenaar Lars Vilks en de Franse ambassadeur in Denemarken een discussiebijeenkomst over de persvrijheid werd gehouden. Daardoor kwam een Deense cineast om. Vilks maakte onder meer spotprenten over de profeet Mohammed.

Lees ook: Dertien angstige uren van terreur in Kopenhagen

De politie schoot de man een aantal uren na de aanslag op de synagoge voor zijn woning dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dader Kopenhagen deed alsof hij dronken was’
Sluiten