Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 11 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Chaos en agressie door overvolle trein Zaandam

Een veel te korte en daardoor overvolle trein heeft de gemoederen maandagmiddag onder reizigers tussen Amsterdam en Uitgeest danig verhit. Forens Ab de Visser uit Krommenie noemt het een ,,schandalige toestand".

Uiteindelijk werd iedereen even na vijf uur gesommeerd op station Zaandam de trein te verlaten. De veiligheid was in het geding volgens de conducteur. Die had het eerder al aan de stok gekregen met enkele reizigers nadat hij een man had aangesproken op het roken van een sigaret. ,,Je kunt je beter druk maken om het materieel", beten reizigers hem toe.

Compleet in paniek

,,De trein was op station Sloterdijk al overvol. En toen moesten er dus nog een zooitje mensen bij. Dat werd echt gevaarlijk", vertelt De Visser. ,,Mensen waren aan het huilen, compleet in paniek. Ik dacht echt dat het vechten zou worden." Volgens Kristiaan Schimmel, die ook in de trein zat, was dat al daadwerkelijk het geval.

In Zaandam werd de trein stilgezet en moest iedereen uitstappen. Maar de volgende trein zat ook bomvol. NS heeft daarom een extra treinstel aangekoppeld en de reizigers verder vervoerd.

Het traject Alkmaar-Uitgeest staat bekend als een waar horror-traject. Diverse malen is het al voorgekomen dat er niemand meer in de trein bij kon en reizigers op het station achter moesten blijven. Onlangs nog werd een bejaarde man onwel en moest de politie er aan te pas komen omdat mensen weigerden de Eerste Klas, waar ze naartoe waren gevlucht, te verlaten. NS heeft al laten weten dat er weinig tegen de drukte te doen valt. Langere treinen inzetten is niet mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.