Metro
Metro Nieuws 14 feb 2015 / 20:35 uur

Carnavalsfeesten Ter Apel afgelast

De verdere feestelijkheden die vandaag voor het carnaval in Ter Apel gepland stonden, zijn afgelast na het dodelijke ongeval van vanmiddag. Politie, Veiligheidsregio, gemeente Vlagtwedde en de carnavalsverenigingen de Kloosterwiekers en de Bultruters hebben dat besloten.

Lees ook: Auto botst op praalwagen bij optocht

Door het ongeval, waarbij een automobilist langs een wegafzetting en door het publiek reed en tegen een praalwagen tot stilstand kwam, overleed een 33-jarige vrouw uit Ter Apel.

Gewonden

Vijf anderen raakten gewond. Onder hen de 63-jarige vader van het overleden slachtoffer en haar 61-jarige moeder. Ook de twee inzittenden van de auto, een echtpaar van 81 en 83, raakten gewond. De bestuurder van de auto werd waarschijnlijk onwel, waardoor het ongeluk gebeurde. De vijfde gewonde, een man, raakte relatief licht gewond.

”De festiviteiten voor vanavond in Ter Apel zijn vanwege het vreselijke drama van vanmiddag afgelast”, meldt carnavalsvereniging de Kloosterwiekers op zijn Facebookpagina. ”We betreuren dit zeer, maar uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden is dit de enige juiste beslissing.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Carnavalsfeesten Ter Apel afgelast
Sluiten