Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 9 feb 2015 / 17:17 uur

Carnavalhater? Ga naar Texel!

Houdt u niet van bier, verklede mensen en slechte muziek? Stoort u zich ieder jaar opnieuw aan eenieder die daar wel van houdt en zich in de carnavalsperiode hedonistisch laaft aan alles wat God verboden heeft? Ga dit jaar dan naar Texel. Het Waddeneiland heeft zich tot ‘carnavalsvrije zone’ uitgeroepen.

Tot hier en niet verder

Volgens de Texelse VVV kruipt het carnavalsfront steeds verder noordwaarts. Meer en meer ‘Hollanders’ vieren ook carnaval, en daar moet Texel niets van hebben. Mensen die het eiland tijdens carnaval bezoek zullen geen ‘praalwagens, hostenten, carnavalskrakers en boerenkielen’ zien, belooft directeur Wouter de Waal volgens RTL Nieuws.

"Op Texel worden geen bloemetjesgordijnen bezongen, hoofdstad Den Burg wordt niet omgedoopt tot Lamsgat of Wadlikkerveen en elk biertje dat op het eiland getapt wordt heeft óók op 15, 16 en 17 februari een prachtige schuimkraag."

Het eiland wil daarmee een veilige haven bieden aan mensen die ‘niet weten hoe snel ze weg moeten komen als voor de zoveelste keer het ‘Toyboylied’ wordt aangeheven en de polonaise zijn rondjes draait’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Carnavalhater? Ga naar Texel!
Sluiten