Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 12 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Carnaval een feest voor inbrekers

Carnaval blijkt niet alleen een feest te zijn voor polonaise lopende drinkebroeders. Ook inbrekers wrijven zich in de handen als prins carnaval zijn gezicht laat zien. De kans op inbraakschade is in Brabant en Limburg tijdens de carnavalsperiode namelijk twee keer zo groot als op een normale dag, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond.

Criminelen maken zodoende handig gebruik van de hossende massa die zich totaal niet druk maakt om wat er in het achtergelaten huis gebeurt. De verdubbeling van het aantal claims doet zich ieder jaar voor, van de zaterdag voorafgaand aan de start carnaval tot en met aswoensdag. Daarbij gaat het om claims van inbraakschade op de opstalverzekering. "Wij raden iedereen dan ook aan zich niet alleen te bekommeren om zijn outfit, maar ook over de veiligheid van de woning", stelt een woordvoerder van het Verbond.

Schade aan inboedel

Ook diefstal van buitenlampen of uithangborden wordt veel geclaimd. De verdubbeling is alleen in de zuidelijke provincies zichtbaar: in Groningen, Friesland en Drenthe is in dezelfde periode geen effect.

Lees ook: Carnavalhater? Ga naar Texel

Ook op de inboedelverzekeringen zien verzekeraars tijdens de carnavalsperiode meer claims uit Brabant en Limburg binnenkomen. Daarbij wordt vijftig procent meer geclaimd dan op een normale dag. Dat kan wijzen op schade, wellicht veroorzaakt door een mislukte inbraak of een dronkemansactie die schade heeft veroorzaakt. Ook hier het carnaval de oorzaak, want wederom is er in de provincies waar geen carnaval gevierd wordt, geen effect zichtbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Carnaval een feest voor inbrekers
Sluiten