Job Halkes
Job Halkes Nieuws 11 feb 2015 / 12:40 uur

Capelse burgervader na vijf jaar echt Capellenaar

Burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel verhuist alsnog naar de gemeente waar hij werkzaam is. Vorige maand ontstond er veel ophef over het feit dat hij al vijf jaar niet in de stad woont die onder zijn toezicht staat, een burgemeester is dat volgens de wet verplicht. Koen liet destijds weten zijn huis in Lexmond niet verkocht te krijgen.

Lees ook: Burgemeester woont al 5 jaar buiten eigen stad

In een verklaring laat de burgemeester nu weten dat hij zijn huis in Lexmond aanhoudt als privébezit. „In goed overleg met de Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heb ik deze beslissing genomen,” aldus Koen.

Lees ook: Capelse raad: Geen verhuisplicht burgemeester

De gemeenteraad van Capelle heeft het verhuisbericht ontvangen en is blij met het besluit, hoewel de raad eerder Koen niet wilde dwingen om te verhuizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Capelse burgervader na vijf jaar echt Capellenaar
Sluiten