Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 14 feb 2015 / 19:50 uur

‘Campings zitten vol met boeven’

Campinghouders zijn niet blij met de ideeën en uitspraken van PvdA’er Achmed Marcouch. De politicus wil dat iedereen die op een camping verblijft, geregistreerd wordt. Nu is het nog mogelijk om alleen één persoon uit een gezelschap te registreren. Criminelen kunnen op deze manier hun gang gaan, zegt Marcouch.

Het Tweede Kamerlid heeft minister Ivo Opstelten gevraagd om de regels omtrent de registratie bij campings aan te passen. ”De wet verplicht om één van de mensen in een groep te registreren. Van een gezin hoeft bijvoorbeeld alleen de vrouw geregistreerd te worden. Dat is het hiaat in de wet die criminelen misbruiken”, aldus Marcouch tegenover Omroep Brabant.

Tijdrovend

Voor kleine campinghouders zouden dergelijke nieuwe regels dramatisch kunnen uitpakken. ”Er gaat zoveel tijd in zitten”, zegt Gijs Pheninckx van een camping in Oosterhout. ”Als je dat afzet tegen wat je als campinghouder verdient, dan is het echt geen optie.”

Ook zou de sfeer er onder kunnen lijden, zegt Pheninckx. ”Mensen moeten zich hier thuisvoelen. En thuis hou je ook geen lijsten bij van wie er aanwezig is.”

Minister Opstelten onderzoekt momenteel of het daadwerkelijk nodig is om de regels aan te passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Campings zitten vol met boeven’
Sluiten