Rens Oving
Rens Oving Nieuws 3 feb 2015 / 08:18 uur

Buitenlanders blijven vaker in Nederland slapen

De Nederlandse toeristensector heeft een zeer goed jaar achter de rug. Van alle 28 EU-landen steeg in Nederland het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen het hardst. In totaal bleven buitenlanders vorig jaar 35 miljoen nachten in Nederland slapen. Een stijging van meer dan 10 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. In de hele Europese Unie werden 2,7 miljard overnachtingen geboekt. Van alle EU-landen kregen Spanje (260 miljoen overnachtingen) en Italië (184 miljoen overnachtingen) de meeste buitenlanders op bezoek.

100 miljoen

De meeste overnachtingen werden overigens geboekt door toeristen uit eigen land. In totaal werden er in Nederland vorig jaar ongeveer 100 miljoen overnachtingen in hotels, bungalowparken en op campings geteld. Een stijging van 5 procent ten opzichte van 2013.

Buren

Volgens NBTC Holland Marketing, komt de groei vooral door toeristen uit onze buurlanden. Het aantal Belgen, Duitsers en Britten dat ons land bezoekt voor een korte vakantie is flink gestegen. Daarnaast was de vakantiespreiding in Duitsland en België vorig jaar gunstig. Voor de Britten speelt ook de wisselkoers mee. Nederland is voor hen een relatief goedkope bestemming.

Verder is de continue groei van het aantal vliegverbindingen van belang. Volgens gegevens van Expedia is er bovengemiddeld veel belangstelling voor Nederland als reisbestemming in 2015. Nederland staat in veel Europese landen in de top 10 van meest gezochte reisbestemmingen. Nederland staat bij de Noren zelfs op de tweede plaats.

Lees ook: Amsterdam als lokkertje goed voor toerisme in regio

NBTC verwacht dit jaar een groei van zo’n 4 procent van het aantal buitenlandse toeristen. Mogelijk zullen in 2015 zo’n 14,5 miljoen buitenlanders naar Nederland reizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buitenlanders blijven vaker in Nederland slapen
Sluiten