Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2015 / 20:49 uur

Brussel wil concurreren met winkelstad Amsterdam

Als het aan de gemeenteraad van Brussel ligt gaat de Belgische hoofdstad concurreren met Amsterdam als het gaat om shoppen op zondag. De raad keurde maandag een voorstel van wethoudster Marion Lemesre goed waarin wordt geopperd het centrum te erkennen als toeristische zone. Op die manier kunnen winkels zeven dagen per week de deuren openhouden.

Lemesre wil Brussel terug op de kaart zetten als stad om te winkelen. ,,Mensen trekken op zondag naar Amsterdam, Antwerpen of Parijs om een dagje te shoppen”, aldus de wethoudster. ,,Dus waarom zou dat in Brussel niet kunnen.”

Het door de raad goedgekeurde voorstel moet door de minister van Middenstand Willy Borsus nog wel worden geaccepteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brussel wil concurreren met winkelstad Amsterdam
Sluiten