Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 feb 2015 / 22:07 uur

Broeders begeleiden bevalling met Google Translate

Twee Ierse ambulancemedewerkers hebben maandagmorgen een fantastische klus geklaard. De twee mannen hebben een bevalling langs de kant van de weg begeleid met behulp van Google Translate, schrijft de krant The Corkman.
Gerry McCann en Shane Mulcahy vervoerden een hoogzwangere vrouw in hun ambulance. De vrouw uit Congo kon alleen geen woord wisselen met twee broeders omdat ze alleen Swahili sprak.

Vertaalde instructies

Toen duidelijk werd dat de baby niet langer op zich liet wachten, hebben de twee hulpverleners de ambulance aan de kant gezet. Om de Congolese vrouw toch instructies te kunnen geven, gebruikten ze de vertaalmachine van Google op hun smartphone.

‘Magisch’

"Deze zeldzame bevalling zal ik niet gauw vergeten", aldus McCann. Hij noemt de geboorte afgelopen maandagochtend in de ambulance "puur magisch". De Afrikaanse vrouw beviel om half zeven ’s ochtends in de ambulance. Ze zetten een kerngezonde dochter op de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broeders begeleiden bevalling met Google Translate
Sluiten