Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2015 / 16:35 uur

Bommen coalitie doodden zeker 1600 mensen

De bombardementen van de door Amerikanen geleide coalitie hebben in Syrië ten minste 1600 mensen gedood, sinds ze eind september 2014 begonnen. Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten meldde maandag dat voornamelijk IS-strijders zijn gedood. De cijfers zijn door de veiligheidssituatie in het land nauwelijks te verifiëren.

Volgens het Observatorium zijn nog eens honderden mensen gewond geraakt sinds 23 september vorig jaar. Vanaf dat moment hebben straaljagers van de coalitie bommen geworpen op doelen van IS, voornamelijk bij de Noord-Syrische stad Kobani.

Onder de doden zijn 1465 strijders van terreurgroep IS (Islamitische Staat). Ook zouden er 62 burgerdoden zijn gevallen, onder wie 8 kinderen.

Nederland neemt ook deel aan de coalitie, maar voert alleen bombardementen uit op doelen in Irak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bommen coalitie doodden zeker 1600 mensen
Sluiten