Puck Roest
Puck Roest Nieuws 21 feb 2015 / 17:15 uur

‘Bomaanslag in Somalië gepleegd door Nederlanders’

De aanslag op een hotel in Somalië vrijdag zou zijn gepleegd door twee Nederlandse Somaliërs. Dat schrijft het Franse persbureau AFP op basis van bronnen van de Somalische inlichtingendienst.

Volgens AFP zou een Nederlandse vrouw zichzelf hebben opgeblazen. Eerder was er al sprake van dat een van de twee een Nederlander zou zijn. Bij de aanslag in Mogadishu kwamen zeker 25 mensen om het leven. De vrouw heeft volgens het persbureau zo’n vier maanden in het hotel gewerkt. Mogelijk waren de twee partners van elkaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt nog of de berichten waar zijn.

Doelwit

Eén van de daders liet een bomvest afgaan in de gebedsruimte van het hotel, de ander liet buiten een autobom afgaan. Doelwit waren leden van de Somalische overheid. Twee parlementsleden en de loco-burgemeester van Mogadishu kwamen om; een vice-premier en twee ministers raakten gewond.

De Somalische terreurorganisatie al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bomaanslag in Somalië gepleegd door Nederlanders’
Sluiten