Metro
Metro Nieuws 13 feb 2015 / 16:20 uur

Benzineprijs weer in de lift

Nu de prijs van ruwe olie weer stijgt, gaan ook de prijzen aan de pomp weer omhoog. Een liter benzine is bij sommige tanktstations in vergelijking met enkele weken geleden wel 6 tot 8 eurocent duurder geworden. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een liter Euro95 kost momenteel gemiddeld 1,50 euro. Eind januari lag het landelijk gemiddelde hiervan nog onder de 1,46 euro. Tegelijkertijd steeg de prijs van een liter diesel van zo’n 1,18 tot 1,23 euro.

Hoofdprijs

Brandstofexpert Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers zegt dat hij niet verwacht dat automobilisten binnenkort weer de hoofdprijs voor brandstof moeten betalen. De landelijke adviesprijzen van UnitedConsumers liggen slechts enkele centen hoger dan vorige maand, zo stelt hij.

Stijging

Ook denkt Van Selms niet dat de olieprijzen snel zullen stijgen, "Zolang een vat ruwe olie rond de 50 of 60 dollar blijft kosten, zal de prijs aan de pomp ook op een relatief laag niveau blijven," zegt hij. Vorig jaar nam de vraag naar ruwe olie wereldwijd af, waardoor de prijzen sterk daalden. De laatste dagen stijgt de prijs echter weer. Een vat Brentolie lag vandaag voor het eerst dit jaar boven de 60 dollar (zo’n 52 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Benzineprijs weer in de lift
Sluiten