Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 9 feb 2015 / 18:59 uur

Asian Glories krijgt postuum Horeca Bokaal

In een goed gevulde Rotterdamse Markthal heeft restaurant Asian Glories vanavond de Horeca Verdiensten Bokaal van Koninklijk Horeca Nederland gewonnen.

De prijs werd postuum uitgereikt aan horecaechtpaar Jenny en Popo Fan die vorig jaar juli om het leven kwamen tijden de crash met vliegtuig MH17. Zoon Kevin runt sindsdien het restaurant in hartje Rotterdam en laat weten zeer vereerd te zijn met de erkenning. ,,Aan de ene kant ben ik natuurlijk heel trots op mijn ouders, maar aan de andere kant is het ook wel een dubbel gevoel."

Kevin geeft aan dat het goed gaat met Asian Glories. ,,Het blijft nog steeds lekker druk, de mensen blijven komen. Met mijzelf gaat het met vlagen. Ik zit midden in een proces van verwerking."

Laatste keer

Het is de vijftiende en tevens laatste keer dat de bokaal wordt uitgereikt, laat Rober Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rotterdam weten. ,,Al jaren reiken we de bokaal uit aan creatieve mensen die iets betekenen voor de stad. Het ene jaar is dat aan een ondernemer, het andere jaar aan een stadsmarinier. We vonden het heel bijzonder om de prijs dit jaar postuum uit te reiken aan Jenny en Popo. Zij hebben heel wat betekent voor deze stad. Om het gebaar extra kracht bij te zetten hebben we ook besloten de prijs dit jaar voor de laatste keer uit te reiken. Zo blijft de bokaal altijd voor Jenny en Popo. Volgend jaar komen we weer met iets anders."

Reageer op artikel:
Asian Glories krijgt postuum Horeca Bokaal
Sluiten