Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 21 feb 2015

Arme moslims willen megamoskee niet

In Gouda zijn honderden moslims in het geweer gekomen tegen de geplande megamoskee in de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. Dit schrijft De Telegraaf.

1500 euro

De veelal arme Marokkanen voelen zich enorm onder druk gezet: ze moeten per gezin minimaal 1500 euro inleggen. Meerdere tegenstanders van deze ‘donatie’ zijn door hun gebedshuis afgestraft met een toegangsverbod voor vijf jaar.

Dreigementen

"Gelovigen worden met dreigementen bang gemaakt. Wie niet wil betalen, verliest het recht op religieuze dodenwassing”, aldus Mohamed Massoudi. "Eigenaren van slagerijen en viswinkels wordt wijsgemaakt dat ze in ruil voor een donatie hun waar mogen verkopen in de kazerne, maar er komen helemaal geen winkels in het islamitisch centrum."

Gesjoemel

Massoudi treedt op als woordvoerder van 350 mannen én vrouwen uit de beruchte buurt Oosterwei. De gelovigen komen protesteren tegen de komst van megamoskee El-Wahda (De Eenheid) vanwege "gesjoemel en geheimzinnigheid" rondom de bouw van het gebedspaleis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Arme moslims willen megamoskee niet
Sluiten