Metro
Metro Nieuws 27 feb 2015 / 14:00 uur

Aantal ongelukken met (brom)fietsen neemt toe

Steeds meer brom- en snorfietsers en fietsers krijgen een ongeluk. Waar overige verkeersdeelnemers de laatste jaren veiliger zijn geworden, neemt het aantal ongelukken met deze tweewielers juist enorm toe.

Lees ook: Automobilist schept fietser en rijdt door

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Achmea Rechtsbijstand. In 2010 werden nog 2.758 geschillen met fietsers, snor- en bromfietsers en scooters geregistreerd als gevolg van een bij een verkeersongeval opgelopen letsel, vorig jaar waren dat er 4.433, een toename van 60,7 procent.

Verkeersgeschillen

In vergelijking met 2013 was er vorig jaar sprake van een stijging van 19,7 procent: van 3.702 naar 4.433. In dezelfde periode daalde het totaal aantal verkeersgeschillen met 22 procent: van 39.427 in 2010 naar 30.584 in 2014. In vergelijking met 2013 bedroeg de afname 13,4 procent.

Lees ook: Fietsster in Rotterdam doodgereden door vuilniswagen

Al jaren neemt het totaal aantal verkeersongelukken af. Veel gevaarlijke verkeerssituaties worden aangepakt, er zijn meer rotondes en auto’s worden steeds veiliger. De meest voorkomende verkeersgeschillen gaan over parkeerschade, de bijzondere manoeuvre of achterop rijden. De situatie met fietsers en scooters is echter anders. Vooral de toename van het aantal letselschadegevallen met snorfiets en elektrische fietsen op het fietspad is opvallend.

Reageer op artikel:
Aantal ongelukken met (brom)fietsen neemt toe
Sluiten