Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2015 / 15:35 uur

A4 nachtje dicht om vondst bommen

Langs de snelweg A4 in de buurt van Schiphol zijn twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Amerikaanse duizendponder en Engelse vijfhonderdponder werden enkele weken geleden aangetroffen bij werkzaamheden voor de omlegging van de A9, liet een woordvoerster van Rijkswaterstaat weten.

De explosieven zijn na de vondst ‘veilig gesteld’ door ze met zakken zand te bedekken.

De A4 gaat in de nacht van 2 op 3 maart van 23.30 uur tot 05.00 uur tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Hoek dicht om de bommen weg te halen. De snelweg is dan in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A5 en de A9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
A4 nachtje dicht om vondst bommen
Sluiten