Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 22 feb 2015 / 20:46 uur

8-jarige pleegt zelfmoordaanslag

Opnieuw heeft een klein kind een zelfmoordaanslag gepleegd in Nigeria. Een 8-jarig meisje blies zichzelf op bij een controlepost in de stad Potiskum in het noorden van het land. Er vielen acht doden en tientallen gewonden, aldus de NOS.

Het meisje weigerde zich te laten controleren bij een controlepost. Hierop ontstond een ruzie met de veiligheidsbeambten. Tijdens die ruzie blies het kind zichzelf op met een bom die aan haar lijf was bevestigd.

Boko Haram

De aanslag is vooralsnog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat terreurbeweging Boko Haram erachter zit. Deze groepering gebruikt vaker jonge meisjes bij zelfmoordaanslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8-jarige pleegt zelfmoordaanslag
Sluiten