Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 10 feb 2015 / 11:07 uur

20 euro verdienen door met muziek op te fietsen!

De stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is op zoek naar jongeren die, tegen betaling, met muziek op door het verkeer willen laveren. Op deze manier willen ze de oogbewegingen registreren van de fietsers die oordopjes in hebben. Het vermoeden is namelijk dat er minder gezien wordt door de jongeren die de omgevingsgeluiden niet horen.

"Je fietst gewoon de route die je regelmatig rijdt: bijvoorbeeld van school naar huis of van huis naar een sportclub. Tijdens twee van die ritten doe je mee aan ons onderzoek. De ene keer fiets je met muziek op en de andere keer zonder. Tijdens het fietsen worden je oogbewegingen geregistreerd met innovatieve apparatuur. Hier merk je bijna niets van. Na de rit vragen we je ook een korte vragenlijst in te vullen", zo werft de SWOV de jeugd.

De beloning bestaat uit een cadeaubon van 20 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
20 euro verdienen door met muziek op te fietsen!
Sluiten