Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 feb 2015 / 14:15 uur

100-jarige krokodil overleden door overeten

Een 100-jarige krokodil met morbide obesitas is overleden door overeten. Aanbidders brachten het dier zoveel geiten en kippen dat het kon blijven eten, wat het dier uiteindelijk fataal werd. Dat meldt Metro UK.

Geluk brengen

Bezoekers van de Hazrat Khan Jahan Ali Shrine in het zuidwesten van Bangladesh, geloven dat het voeden van de krokodil het dier geluk zou brengen. Het tegenovergestelde bleek uiteindelijk waar: het dier overleed door al dat eten aan een aan obesitas gerelateerde aandoening.

Lees ook: Krokodil zwemt jongen achterna in zee

Het te zware reptiel zag de hoeveelheid voedsel steeds verder stijgen nadat dorpelingen herhaaldelijk offers brachten omdat ze steeds wanhopiger werden wegens het onzekere economische klimaat. “We wisten van het probleem, maar kwamen er niet uit wat eraan te doen. De legende is dat de verlangens van een ieder die de honger van de krokodil stilt, zal worden vervuld”, verklaart verzorger Mohammed Sarwar (40).

Offers

“Meestal was het gewoon een kip, maar recentelijk gingen mensen nog grotere offers brengen, waaronder geiten. Ze waren ervan overtuigd dat grotere offers de kans op het uitkomen van wens deed stijgen”, aldus Sarwar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100-jarige krokodil overleden door overeten
Sluiten