Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2015

Ziekenhuis moet voormalige arts 4 ton betalen

Een chirurg die vorig jaar onterecht werd weggestuurd uit het Amphia Ziekenhuis in Breda, heeft recht op een inkomensschadevergoeding van tenminste 400.000 euro van het ziekenhuis. De rechter heeft dat bepaald in een op maandag gepubliceerde uitspraak.

Lees ook: Man redt leven goudvis via dure operatie

De overeenkomst met de cardiothoracaal chirurg (hart en longen) werd beëindigd toen in totaal drie maatschappen zich zorgen maakten over zijn functioneren. Directe aanleiding was een emotionele ruzie binnen de eigen maatschap van de chirurg kort voor een operatie. De chirurg meent dat de problemen worden veroorzaakt door slechte samenwerking tussen de drie maatschappen.

Geen onderzoek

Omdat geen onderzoek is gedaan naar het functioneren van de chirurg, gaat de rechter ervan uit dat hij geen fouten of calamiteiten heeft veroorzaakt. De rechter neemt aan dat er een probleem was in de samenwerking, maar er kan niet worden geconcludeerd dat de beschuldigde chirurg de oorzaak was. De stelling dat het vertrouwen in de arts was verdwenen, is niet voldoende, bepaalde de rechter.

Lees ook: Zorgconflict tussen VVD en PvdA duurt voort

In het vervolg van de rechtszaak bepaalt de rechtbank de exacte hoogte van de schadevergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ziekenhuis moet voormalige arts 4 ton betalen
Sluiten