Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 9 jan 2015

Zes Arriva-treinen reden in jaar tijd door rood sein

Het aantal Arriva-treinen dat in 2014 door een rood sein reed is afgenomen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2014 waren er zes zogenoemde STS-passages (stoptonend sein-passages) bij Arriva. Een jaar eerder waren dit er tien.

Tevreden

Hoewel zes nog steeds te veel is, is Arriva erg tevreden. ,,Arriva heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en het terugdringen van STS-passages is gerealiseerd door te investeren in instructies van medewerkers.” In 2014 heeft Arriva 3 procent meer treinkilometers gereden ten opzichte van 2013.

NS

Ook bij NS daalde het aantal trienen dat een rood sein negeerde, zo bleek deze week al uit de voorlopige jaarcijfers van de NS. In 2014 reden 49 NS-treinen door rood, een daling van ruim 44 procent ten opzichte van 2013, toen negeerden 89 treinen een rood sein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zes Arriva-treinen reden in jaar tijd door rood sein
Sluiten